WERKWIJZE

van school naar de bso

De kinderen worden opgehaald van school door de pedagogisch medewerkers van de BSO. Is de school op loopafstand dan zullen de kinderen naar de BSO wandelen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Is de afstand te ver om te lopen dan zullen de kinderen vervoerd worden met de bakfiets. De pedagogisch medewerkers zijn herkenbaar aan hun kleding met het logo van Playday Kinderopvang erop en de kinderen krijgen bij het ophalen een herkenbaar hesje aan.

dagindeling

Bij binnenkomst eten wij gezamenlijk groente, fruit en crackers. Tijdens dit eetmoment nemen we de tijd om de dag door te nemen, bijzonderheden te bespreken en de activiteiten te kiezen. Op woensdagmiddag eten wij ook gezamenlijk lunch. Als de kinderen klaar zijn met eten gaan zij naar hun gekozen activiteit. Om 17:15uur beginnen wij met opruimen zodat wij om 17:30uur aan tafel kunnen voor een warme maaltijd.

activiteiten programma

Kinderen komen in hun vrije tijd naar de BSO. Dit betekent voor ons dat wij met de kinderen overleggen hoe zij deze tijd willen besteden. Wij bieden een uitgebreid activiteiten programma aan met o.a. kunst en theater, experimenten, avontuurlijke (buiten) uitjes en sport en dans. Ieder kind is vrij in het kiezen aan welke activiteit hij/zij wilt deelnemen. Op de woensdagen en vrijdagen bieden wij de mogelijkheid om met de kinderen naar zwemles te gaan. Dit is overigens wel een verplichte activiteit die niet in het uurtarief inbegrepen zit.